Mandlovo-jogurtový moučník z remosky
Potřebné ingredience
200 g hladké mouky, 50 g mandlové mouky, 180 g cukru krupice, 120 g bílého jogurtu, 50 g slunečnicového oleje, 3 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, citrónová kůra, 1 prášek do pečiva, špetka soli, čokoládové flopy, na ozdobu čokoládová poleva (hotová, nebo čokoláda na vaření + máslo), plátky mandlí
Postup přípravy
V míse spolu ušlehat do pěny vejce + cukr.
Potom přidat mouky + olej + jogurt + sůl + citrónovou kůru + vanilkový extrakt a dobře promíchat.
Na závěr vmíchat prášek do pečiva + čokoládové flopy.
Těsto přelít do formy a péct v remosce cca 45-50 minut (zkoušet špejlí, v případě, že se vršek příliš peče, přikrýt alobalem).
Po vychladnutí koláč vyjmout z formy.
Ozdobit čokoládovou polevou a plátky mandlí.
V míse spolu ušlehat do pěny vejce + cukr. Potom přidat mouky + olej + jogurt + sůl + citrónovou kůru + vanilkový extrakt a dobře promíchat. Na závěr vmíchat prášek do pečiva + čokoládové flopy.
Těsto přelít do formy.
Péct v remosce cca 45-50 minut (zkoušet špejlí, v případě, že se vršek příliš peče, přikrýt alobalem).
Po vychladnutí koláč vyjmout z formy a ozdobit čokoládovou polevou a plátky mandlí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé